U Općini Pučišća radi se pretovarna stanica za cijeli otok Brač

789 pregledaŽupan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u četvrtak je na otoku Braču sa suradnicima obišao radove na tamošnjim infrastrukturnim projektima. U Općini Pučišća radi se pretovarna stanica za cijeli otok Brač, u sklopu projekta zbrinjavanja otpada na području Splitsko-dalmatinske županije, a župan je obišao luku u Milini, prometnice između Supetra i Splitske te između Nerežišća i Ložišća. „Aktivnosti na otoku Braču su se zahuktale u velikom obimu. Nadam se da će se sve završiti u dogovorenim rokovima, kako bismo stanovnicima Brača i turistima osigurali lakši život. Pretovarna stanica za građane Brača znači konačno odlaganje otpada na jednom mjestu, a daljnja briga će biti na centru za zbrinjavanje otpada u Lećevici“, izjavio je župan.

Ravnatelj Regionalnog centra za zbrinjavanje otpada Ivan Vukorepa istaknuo je kako je izgradnja pretovarne stanice na Braču jedan od ključnih elemenata za cjelovit sustav gospodarenja otpadom. „Ovim smo korak bliže cilju, a to je kompletna izgradnja centra u Lećevici“, rekao je Vukorepa.

Načelnik Općine Pučišća također je izrazio zadovoljstvo izgradnjom ove stanice. „Prve korake na realizaciji ovoga projekta napravili smo još prije deset godina, kada se ova stanica uvrstila u županijski, a kasnije i općinski prostorni plan, zajedno s pristupnom cestom i križanjem na državnoj cesti“, izjavio je načelnik Marino Kaštelan.

Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije investitor je ukupno 413 metara dogradnje operativne obale u luci Milna. „Riječ je o drugoj fazi izgradnje obale, a prva faza bila je izgradnja katamaranskog pristaništa. Osim operativnog dijela luke, bit će pedesetak nautičkih vezova i više od 60 komunalnih vezova“, izjavio je ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević.

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja ističe kako naše luke doživljavaju renesansu zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i Splitsko-dalmatinskoj županiji. „Danas smo ovdje u Milni, ali i u Supetru i Bolu na Braču rade se pripreme za izvođenje radova za izgradnju novih luka. Takve luke su naš forte, želimo omogućiti bolji i ugodniji život našim građanima te bolji prijevoz za naše turiste“, izjavio je Čogelja.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Petar Škorić navodi kako u Ložišćima Županijska uprava za ceste dovršava širenje prometnice prema Milni. „Ovo nam je proteklih godina bilo usko grlo i dosta opasna cesta. Ovim širenjem ćemo poboljšati sigurnost svih sudionika u prometu. Na otoku Braču nakon prve faze projekta Pučišća-Povlja obišli smo radove na sanaciji dviju krivina u sklopu toga projekta. Pripremamo projektiranje ceste prema Pučišćima, a radimo i na projektu izgradnje prometnice Vela Farska – Murvica, kako bismo općinu Bol povezali sa županijskom cestom“, rekao je Škorić i dodao kako je u Sutivanu prošle godine dovršena obilaznica.

Tekst i video:SDŽ