Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić rekao je kako je velika čast i privilegija biti među onima koji su najbolji.

843 pregledaŽupan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u srijedu je na Medicinskom fakultetu u Splitu uručio priznanja najuspješnijim učenicima i mentorima na državnim i međunarodnim natjecanjima u školskoj godini 2022./23. Priznanja je dobilo ukupno 85 učenika s područja Splitsko-dalmatinske županije, koja su osvojila prvo, drugo ili treće mjesto na državnim natjecanjima. „Rijetko koja županije se može pohvaliti ovolikim brojem i postotkom učenika koji su dobili nagrade. To je prije svega njihov rad, ali i rad njihovih mentora i učitelja. Konceptom razvoja Splitsko-dalmatinske županije kroz centre izvrsnosti i kroz ICT županiju, mnoga djeca su prošla kroz dodatne edukacije i taj sustav obrazovanja unutar organizacije Splitsko-dalmatinske županije“, rekao je Boban.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić rekao je kako je velika čast i privilegija biti među onima koji su najbolji. „Ovi učenici svoje su nagrade dobili na državnim natjecanjima na kojima su mjerili znanje sa svojim vršnjacima. Posebno nas veseli i raduje što svake godine raste broj nagrađenih učenika. Sve to nam je vrijedna i dobra poruka da nastavimo s ulaganjem u mlade obrazovane ljude“, izjavio je Đonlić.

Dodjeli priznanja nazočili su i zamjenik župana Stipe Čogelja te prorektor Sveučilišta u Splitu Nikša Jajac, a program su svojim glazbenim točkama uveličali nagrađeni učenici.

Tekst i video: SDŽ