U Podstrani otvoreno gradilište vodno-komunalne infrastrukture

389 pregledaU Gornjoj Podstrani u ponedjeljak je otvoreno gradilište za izgradnju vodno-komunalne infrastrukture vrijedne oko 11,7 milijuna eura, u sklopu aglomeracije Split-Solin. Župan Blaženko Boban rekao je da će s Podstranom cijela Splitsko-dalmatinska županija biti obuhvaćena vodno-komunalnom infrastrukturom.

„Šest aglomeracija se trenutno radi na našem području i svaki pedalj je obuhvaćen tim radovima. Ovdje, na balkonu grada Splita, očekujemo zahtjevne radove pa će trebati puno strpljenja dok se radovi budu izvodili. Veliko hvala Vladi Republike Hrvatske na sredstvima za ove aglomeracije, a ja želim posebno istaknuti ovu najveću, koju provodi Vodovod i kanalizacija Split, na čelu s direktorom Tomislavom Šutom. Radi se o najvećem projektu od osnutka Vodovoda i kanalizacije, stoga posebna zahvala ide direktoru Šuti i svim njegovim suradnicima“, poručio je župan Boban.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta najavio je kako će se po završetku projekta osigurati pravo na priključenje na pitku vodu te na kanalizaciju. „Izgradit će se šest kilometara nove kanalizacijske i vodoopskrbne mreže, kao i kabelske kanalizacije. Izgradit će se i prateći objekti – 5 vodosprema te crpne stanice vodoopskrbe i odvodnje“, pojasnio je Šuta.

Tekst i video: SDŽ