Solin raste, u njemu život buja i ima puno mladih

588 pregledaU Solinu su u ponedjeljak otvorene preuređene prostorije Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u kojima se nalaze dvije pedijatrijske ordinacije. Župan Blaženko Boban tom je prilikom izjavio kako je uređenje pedijatrijskih ordinacija izuzetno bitno. „Solin raste, u njemu život buja i ima puno mladih. Zbog toga moramo ulagati u ovakve projekte jer ulaganja nemaju smisla ako nema mladih ljudi. Moramo stvarati preduvjete kako bi mladi ljudi dolazili u sredine poput Solina, koji je najmlađi grad u Republici Hrvatskoj", izjavio je župan.

Ravnatelj županijskoga Doma zdravlja dr. Marko Rađa rekao je kako je ovo jedno od najvećih ulaganja u infrastrukturu. „Po popisu stanovnika gotovo 3 tisuće mlađih od 7 godina gravitiraju Solinu. Trenutno ovdje imamo 2 tima, a standard je 950 djece po timu. Stoga su ovdje definitivno potrebna 3 pedijatrijska tima“, izjavio je dr. Rađa.

Ravnatelj KBC-a Split, pedijatar dr. Julije Meštrović, smatra kako su pred roditeljima i djecom u 21. stoljeću brojni izazovi. „U ovom suvremenom svijetu komplicirano je odrastati. Nije lako biti dijete, a nije lako biti ni roditelj. Izazovno je odgajati djecu u ovom suvremenom svijetu, pogotovo jer danas postoje bolesti s kojima se prije nismo susretali“, izjavio je dr. Meštrović.

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević izjavio je da je obnova ovih prostora vrlo značajna. „Ovi prostori su godinama vapili za obnovom. Veliki je broj roditelja i djece koji gravitiraju ovim ordinacijama i sada smo dobili bolje, primjerenije uvjete za rad zdravstvenih djelatnika i primjerenije uvjete za boravak djece i roditelja“, rekao je gradonačelnik Ninčević.

Tekst i video:SDŽ