Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije

75 pregleda

Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije 2019. godine je manifestacija čiji je glavni cilj na jednom mjestu dati sve korisne informacije na temelju kojih će učenici biti u mogućnosti donijeti kvalitetnu odluku o nastavku svog obrazovanja.

Ovaj projekt organizira Splitsko dalmatinska županija – Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Split, te Hrvatskom gospodarskom komorom i Obrtničkom komorom Splitsko dalmatinske županije. Sve srednje škole Splitsko damatinske županije imaju svoj informativni štand na kojem predstavljaju svoju školu i program škole te u izravnom kontaktu daju informacije o nastavnom programu te načinima upisa u njihovu školu.

Pored škola predstavile su se i važne institucije poput Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i Zavoda za zapošljavanje s važnim informacijama iz gospodarstva te potrebama hrvatskog gospodarstva i obrtništva u odnosu na obrazovanje, znanja i zanimanja kojima se učenici pripremaju za buduća profesionalna zanimanja.

Zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima svaka škola predstavlja na informativnom štandu s informativnim materijalom te u izravnom kontaktu s mnogim korisnim informacijama koje zanimaju učenike i njihove roditelje. O školama i njihovim programima govore učenici i njihovi profesori te su na raspolaganju davati odgovore na sva pitanja zainteresiranim osnovcima i roditeljima o svemu što ih zanima prije odabira škole...